Инверторни хладилни камери

По света инверторната технология започва да се налага в началото на шейсетте години с навлизането на по-мощни полупроводници и подобряване на методите за управление на ниско и средно-мощни електродвигатели. До края на десетилетието вече са факт повечето използвани и днес математически методи и типове двигатели.

По своята същност инверторната хладилна система представлява стандартна такава в която  компресора е заменен с подобен ,но с много по-висока степен на сгъстяване и подобрен въртящ момент. Тези му качества обуславят възможността за по-голямо студопроизводство при една и съща консумация на електроенергия. В същото време системата е адаптивна към началните и междинни работни температури посредством промяна на фреоновия дебит ,което се осъществява с регулиране на оборотите на компресора.

Не на последно място възможността за нелинейно управление на фреонаовото налягане и съкратеното в пъти време за обезскрежаване обуславят много по-бърза работа на системата и значително по-нисък разход на електроенергия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.